Sastojci :
Za testo:
500 g oštrog brašna,
250 g margarina,
300 g sitnog sira,
2 jaja,
1 kašičica soli,
1/2 kvasca
Za fil:
300 g šunke,
Za fil:
300 g šunke,
200 g kačkavalja,
150 ml kečapa,
prstohvat origana,
150 ml kečapa,
prstohvat origana,
2 jaja
U dubljoj posudi pomešati brašno sa otopljenim margarinom, dodati 1 jaje, sir,nadošli kvasac i so.Umesiti glatko testo i ostaviti da se udvostruči. Šunku iseckati na sitno, a kačkavalj izrendati.Zatim pomešati šunku,kačkavalj,jaja, dodati kečap, origano i promešati.Naraslo testo razviti u pravougaonik, te filovati pripremljenim filom i urolati. Krajeve lepo zatvoriti. Štrudlu premestiti u pleh obložen pek-papirom i premazati je umućenim jajetom.Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.
U dubljoj posudi pomešati brašno sa otopljenim margarinom, dodati 1 jaje, sir,nadošli kvasac i so.Umesiti glatko testo i ostaviti da se udvostruči. Šunku iseckati na sitno, a kačkavalj izrendati.Zatim pomešati šunku,kačkavalj,jaja, dodati kečap, origano i promešati.Naraslo testo razviti u pravougaonik, te filovati pripremljenim filom i urolati. Krajeve lepo zatvoriti. Štrudlu premestiti u pleh obložen pek-papirom i premazati je umućenim jajetom.Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар