Sastojci za kore:
450 g brašna,
180 gr margarina sobne temperature,
4 žumanca,
3 kašike kisele pavlake,
5 kašika šećera,
1 dl mlakog mleka,
1/2 svežeg kvasca,
1 vanili šećer,
na vrh noža soli
Za nadev:
3 velikih kašika pekmeza od šljive ili kajsije,
Za nadev:
3 velikih kašika pekmeza od šljive ili kajsije,
100 g mlevenih oraha.
Za punjenje:
4 belanca,
Za punjenje:
4 belanca,
300 g mlevenog maka,
150 g šećera u prahu
rendana kora limuna
Za glazuru:
100 g čokolade,
Za glazuru:
100 g čokolade,
50 gr margarina
Za posipanje:
Za posipanje:
šećer u prahu
Umutiti belance i šećer u prahu pa dodati mleveni mak i promešati.U drugu posudu pomešati pekmez i mlevene orahe.U 1 dl mlakog mleka razmrviti kvasac, kašičicu šećera i so.Ostaviti da se kvasac otopi. Brašno pomešati sa šećerom i dodati naseckan margarin, izmrviti to rukama i dodati ostale sastojke i na kraju otopljeni kvasac, ako se testo lepi dodati još malo brašna da testo bude meko. Podeliti testo odmah na 2 dela. Svako testo razviti u pravougaonik pa krajeve sa jedne i druge strane namazati sa mlevenim makom (ali ostaviti u sredini jedno 3 cm ne namazano), zarolati sa jedne i sa druge strane testo prema unutra do onog dela koji nije namazan .Testo koje nije namazano popuniti filom od oraha pa premestiti odmah u tepsiju. Postupak ponoviti i sa drugim delom testa. Ostaviti da odstoji 25 min. i onda peći na 170 stepeni oko 30 min. Kada se testo ispeče ostaviti da se potpuno ohladi i onda preko nadeva od oraha premazati glazuru od čokolade.
Umutiti belance i šećer u prahu pa dodati mleveni mak i promešati.U drugu posudu pomešati pekmez i mlevene orahe.U 1 dl mlakog mleka razmrviti kvasac, kašičicu šećera i so.Ostaviti da se kvasac otopi. Brašno pomešati sa šećerom i dodati naseckan margarin, izmrviti to rukama i dodati ostale sastojke i na kraju otopljeni kvasac, ako se testo lepi dodati još malo brašna da testo bude meko. Podeliti testo odmah na 2 dela. Svako testo razviti u pravougaonik pa krajeve sa jedne i druge strane namazati sa mlevenim makom (ali ostaviti u sredini jedno 3 cm ne namazano), zarolati sa jedne i sa druge strane testo prema unutra do onog dela koji nije namazan .Testo koje nije namazano popuniti filom od oraha pa premestiti odmah u tepsiju. Postupak ponoviti i sa drugim delom testa. Ostaviti da odstoji 25 min. i onda peći na 170 stepeni oko 30 min. Kada se testo ispeče ostaviti da se potpuno ohladi i onda preko nadeva od oraha premazati glazuru od čokolade.
Нема коментара:
Постави коментар