Translate

четвртак, 4. мај 2017.

Mesna bajadera





Sastojci :

500 g mešanog mlevenog mesa,
2 kašike prezli,
2 kašike brašna,
1 jaje,
so,
biber

Fil od jaja:

350 g sredine od hleba,
3 jajeta,
300 ml mleka,
1 prašak za pecivo,
so


U odgovarajućoj posudi sjediniti mešano mleveno meso, jaje, prezle i brašno. Dodati začine po ukusu i ručno izmesiti da se dobije kompaktna smesa.

Fil od jaja

Sredinu hleba natopiti mlekom, malo ocediti i miksati dok se ne dobije kašasta smesa.
Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.Zatim postepeno dodavati jedno po jedno žumance i mutiti. Na kraju dodati kašu od hleba, prašak za pecivo i so po ukusu te polako promešati.
Finalni postupak
U pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje sipati fil od mesa i ravnomerno rasporediti tako da se prekrije dno.Preko fila od mesa naneti fil od jaja.Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200°C 30 min.

Нема коментара:

Постави коментар