Translate

среда, 24. мај 2017.

Ekleri sa jagodama



Sastojci

2,5 dl vode, 
50 gr maslaca ( ili margarina ),
prstohvat soli, 
150 gr brašna,
 1 kesica praška za pecivo,
4 jaja,
200 g šlaga,
300 g jagoda.

U dublju šerpu sjediniti vodu, maslac, so i prašak za pecivo pa staviti na šporet da se kuva.Kad počne da ključa umešati brašno i varjačom mešati da se masa ujednači i postane glatka .Skloniti sa šporeta i skroz ohladiti .U ohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom da se sve lepo sjedini i postane kompaktno.Pomoću šprica za tulumbe  istiskivati po malo testa i ređati u podmazani pleh vodeći računa da nije blizu jedno do drugog jer će prilikom pečenja da naraste.Rernu zagrejati na 200 - 220 stepeni i staviti pleh u šporet da se testo peče dok ne naraste i blago porumeni.U toku pečenja nipošto ne otvarati rernu jer će ekleri odmah splasnuti.Gotovo testo preseći vodoravno pa napuniti unućenim šlagom, poređati sečene jagode i preklopiti drugim delom testa.


Нема коментара:

Постави коментар