Sastojci:
1 kg oslića
200 g belog brašno Čeković mlin
200 g žutog kukuruznog brašna Čeković mlin
2 - 3 kašičice aleve paprike
so
ulje
Salata od krompira:
500 g krompira
4 struka mladog crnog luka
so
ulje
sirće
Salata od prosa:
50 g prosa
2 - 3 struka mladog crnog luka
ulje
sirće
so
Ribu očistiti ,oprati , iseći na parčad željene veličine i posoliti.U dublju posudu pomešati
belo i kukuruzno brašno i alevu papriku.Svako parče oslića uvaljati u mešavinu.Ulje zagrejati dobro pa spuštati oslić i pržiti ga sa obe strane dok ne porumeni.Prženu ribu vaditi na salvetu kako bi upila suvišnu masnoću.
Salata od krompira:
Krompir skuvati ,oljuštiti i iseći na tanke šnite.Mladi crni luk iseckati.U dublju posudu sastaviti isečeni krompir i mladi crni luk pa posoliti po ukusu.Dodati malo sirćeta i preliti sa vrelim uljem.Salatu promešati da se sastojci lepo sjedine.
Salata od prosa:
Proso skuvati dok ne omekša.Potom ga ocediti od tečnosti i provući kroz hladnu vodu i opet ocediti.Mladi crni luk iseckati i sastaviti sa prosom,dodati so,sirće i ulje po ukusu.Promešati i služiti.
Нема коментара:
Постави коментар