Translate

субота, 13. мај 2017.

Čokoladna bela Rada torta





Sastojci za koru:
2x po :

5 jajeta,
60 g šećera,
3 kašike ulja,
1 prašak za pecivo,
70 g brašna Čeković mlin,
200 g marmelade od šipuraka

Fil:

1 l mleka,
3 pudinga od čokolade,
250 g margarina,
200 g šećera,
100 g mlečne čokolade
4 banane

Dekoracija:

250 ml slatke pavlake

Umutiti koru za rolat od jaja, šećera ,peciva,ulja i brašna. Smesu izliti u pleh obložen pek-papirom. Peći u rerni na 200 stepeni, oko 25 minuta. Pečenu koru izvaditi pažljivo na krpu i urolati. Kad se malo prohladi, odrolati koru, premazati je marmeladom od šipuraka.  Urolati sa streč folijom i odložiti na hladno do služenja.
Isti postupak ponoviti i sa još jednom korom.
Puding rastvoriti sa malo mleka a u ostatak dodati šećer i staviti da se kuva.Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem.Skloniti sa šporeta , umešati čokoladu i ohladiti krem.Penasto umutiti margarin i šećer u prahu pa sjediniti sa ohlađenim kremom.
Slatku pavlaku dobro ohladiti pa penasto umutiti.Banane oljuštiti i iseći na kolutove.
Finalni postupak: Rolate iseći na parčad pa stavljati na četvrtastu tacnu za tortu i formirati prvu koru.Preko rolata naneti polovinu čokoladnog fila a preko njega rasporediti 2 isečene banane.Potom staviti drugi red rolata,preko njih fil pa banane i celu tortu premazati umućenom slatkom pavlakom.


Нема коментара:

Постави коментар