Sastojci :
500 g svinjskog mozga,
1 glavica luka,
25 g butera,
½ kasicice vegete,
½ kasicice vegete,
malo mlevenog bibera,
1 kašika iseckanog peršuna,
aleva paprika,
kari,
aleva paprika,
kari,
1 kašika senfa
i jos
malo Butera
Mozak oprati i očistiti od opne i žilica pa isitniti ga nožem.Na buteru dinstati veoma sitno iseckan luk, dodajući po potrebi vode,sve dok ne bude skroz mekan i staklast.Dodati peršunovo lišće sitno seckano,promešati,i posuti vegetom,biberom,alevom paprikom i karijem po ukusu.Isitnjen mozak zajedno sa senfom dodati u dinstani luk i pržiti uz stalno mešanje dok ne promeni boju.Zatim sipati u odgovarajuću posudu i ostaviti da se ohladi.Kada se pašteta skroz ohladi služiti je.
i jos
malo Butera
Mozak oprati i očistiti od opne i žilica pa isitniti ga nožem.Na buteru dinstati veoma sitno iseckan luk, dodajući po potrebi vode,sve dok ne bude skroz mekan i staklast.Dodati peršunovo lišće sitno seckano,promešati,i posuti vegetom,biberom,alevom paprikom i karijem po ukusu.Isitnjen mozak zajedno sa senfom dodati u dinstani luk i pržiti uz stalno mešanje dok ne promeni boju.Zatim sipati u odgovarajuću posudu i ostaviti da se ohladi.Kada se pašteta skroz ohladi služiti je.
Нема коментара:
Постави коментар