Sastojci :
4 bataka sa karabatkom,
2 veća krompira,
200 g lisičarki,
200 g bukovača,
1 kašičica karija,
1 čen belog luka,
so,
biber,
200 g bukovača,
1 kašičica karija,
1 čen belog luka,
so,
biber,
suvi začin,
maslinovo ulje,
½ l bujona
Krompir očistiti i iseći na kockice. Lisičarke i bukovače očistiti i iseći na listiće. Meso dobro oprati i začiniti. Beli luk iseći na sitno. U nauljenu vatrostalnu posudu (pekač, tepsiju) složiti pripremljen krompir, začiniti, poređati meso, dodati limun, beli luk i pečurke. Zaliti bujonom, poklopiti (zatvoriti alu-folijom) i staviti da se peče u prethodno ugrejanu rernu na 200ºC oko 90 minuta.Pred kraj pečenja otklopiti i ostavititi da meso i povrće porumene.
maslinovo ulje,
½ l bujona
Krompir očistiti i iseći na kockice. Lisičarke i bukovače očistiti i iseći na listiće. Meso dobro oprati i začiniti. Beli luk iseći na sitno. U nauljenu vatrostalnu posudu (pekač, tepsiju) složiti pripremljen krompir, začiniti, poređati meso, dodati limun, beli luk i pečurke. Zaliti bujonom, poklopiti (zatvoriti alu-folijom) i staviti da se peče u prethodno ugrejanu rernu na 200ºC oko 90 minuta.Pred kraj pečenja otklopiti i ostavititi da meso i povrće porumene.
Нема коментара:
Постави коментар