Translate

понедељак, 22. мај 2017.

Aromatični karabataci







 Sastojci :

 4 karabataka,
2 kašičice belog luka u prahu,
1/2 kašičice belog bibera,
po ukusu soli,
150 g zelene boranije,
2 pomorandže,
1 kašičica sveže majčine dušice.

Karabatake oprati i osušiti. Natrljati solju, belim lukom u prahu, majčinom dušicom i belim biberom, i preliti sokom od pomorandže, ostaviti sa strane 2-3 kašike, i 3-4 kašike maslinovog ulja. Neka odstoje pola sata, okretati ih povremeno. Boraniju oprati i preseći na pola i obariti.  Tepsiju nauljiti, pa poslagati batake i staviti u prethodno zagrejanu pećnicu da se ispeku.Povremeno ih prelivati sokom od pomorandže i peći  da se uhvati lepa korica na batacima.



Нема коментара:

Постави коментар