Translate

среда, 3. мај 2017.

Urnebes kroasan




Sastojci:

250 ml mleka,
1 kockica kvasca,
3 kašike šećera,
1 kiselo mleko,
3 kašike ulja,
3 žumanceta,
1 kašika soli,
700 g brašna,
250 g margarina,
300 g sitnog sira,
mlevena crvena paprika po ukusu,
1 jaje,
susam (za posipanje)

U dublju posudu sipati mlako mleko, u njega izmrviti kvasac sa šećerom, pa ga ostaviti da nadođe.Kada je nadošlo dodati kiselo mleko, so, žumanca i ulje, te promešati varjačom. Postepeno dodavati brašno i umesiti glatko testo.Testo podeliti na 5 jufki, pa jednu razvući oklagijom na veličinu velikog plitkog tanjira.Premazati margarinom, a zatim isto uraditi sa drugom jufkom. Ponavljati postupak sa preostalim delom testa, ređajući krugove jadan na drugi. Poslednji krug ne premazivati.Naređano testo rastanjiti oklagijom u što veći krug. Nožem podeliti na trouglove željene veličine. Pomešati sir i mlevenu crvenu papriku, pa na svaki trougao staviti malo urnebesa.Umotati u kroasane, te poređati u pleh podmazan preostalim margarinom.Ostaviti da odstoje 1 sat, a zatim ih premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumene. Pečene kroasane prekriti krpom i ostaviti 10 minuta da odstoje, a zatim poslužiti.



Нема коментара:

Постави коментар