Sastojci :
400 g ćurećeg belog mesa,
1 crni luk,
1 čen belog luka,
so,
biber,
peršunovo lišće,
1 manji karfiol,
1 manji brokoli,
3 belanceta,
200 ml kisele vode,
malo muskatnog oraščića,
malo ulja
Na malo ulja propržiti sitno seckani luk i kad postane staklast, skloniti s ringle. Izmešati mleveno ćureće belo meso, dinstani luk, dodati belance, so i biber po ukusu i seckani peršun. Oblikovati kuglice veličine kajsije i kratko ih propržiti na ulju u tiganju. Karfiol i brokoli podeliti na cvetiće pa kuvati u slanoj vodi desetak minuta. Izvaditi rešetkastom kašikom. Posudu za pečenje blago nauljiti, dodati povrće, a između njega „ušuškati“ ćuftice. Ulupati dva belanceta viljuškom, dodati kiselu vodu i malo muskatnog oraščića. Preliti preko povrća i staviti u zagrejanu rernu. Peći na 200° C oko 30 minuta da se uhvati fina korica.
biber,
peršunovo lišće,
1 manji karfiol,
1 manji brokoli,
3 belanceta,
200 ml kisele vode,
malo muskatnog oraščića,
malo ulja
Na malo ulja propržiti sitno seckani luk i kad postane staklast, skloniti s ringle. Izmešati mleveno ćureće belo meso, dinstani luk, dodati belance, so i biber po ukusu i seckani peršun. Oblikovati kuglice veličine kajsije i kratko ih propržiti na ulju u tiganju. Karfiol i brokoli podeliti na cvetiće pa kuvati u slanoj vodi desetak minuta. Izvaditi rešetkastom kašikom. Posudu za pečenje blago nauljiti, dodati povrće, a između njega „ušuškati“ ćuftice. Ulupati dva belanceta viljuškom, dodati kiselu vodu i malo muskatnog oraščića. Preliti preko povrća i staviti u zagrejanu rernu. Peći na 200° C oko 30 minuta da se uhvati fina korica.
Нема коментара:
Постави коментар