Translate

четвртак, 4. мај 2017.

Patlidžan pita





Sastojci :

500 g kora za pitu,
1 kg plavog patlidžana,
1 manja tikvica,
1 veća šargarepa,
2 glavice crnog luka,
2 čena belog luka,
so,
biber,
1,5 kašičica ljute mlevene paprike,
3 kašičice mlevene crvene paprike,
origano,
peršunov list,
malo kečapa
 
 Za premaz:
  
3 jajeta,
2 dl pavlake,
1 dl jogurta,
so

Patlidžan oljuštiti, iseći na krupnije kocke i blanširati 10 min. Zatim ga preliti hladnom vodom i ostaviti da se ocedi.Crni i beli luk i šargarepu sitno iseckati, a tikvicu iseći na kockice. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati šargarepu i tikvice pa dinstati na tihoj vatri.Kada je povrće napola gotovo, dodati patlidžan, so, biber, origano, mlevenu slatku i ljutu papriku, peršun i malo kečapa, promešati i ostaviti da se prohladi.
 Sjediniti malo ulja sa toplom vodom za prskanje kora.
Filovati po dve kore. Prvu poprskati vodom i uljem, preko staviti drugu, dopola premazati filom i uviti u rolat. Postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljen materijal.Rolate ređati u nauljen pleh i iseći na manje rolnice.Umutiti jaja sa pavlakom i jogurtom, posoliti pa preliti pitu. Peći u rerni na 200 °C 30 min.


Нема коментара:

Постави коментар