Sastojci:
1 pileće belo meso,
1 veći praziluk,
500 g lisnatog testa,
1 kašika pavlake,
1 kašika pavlake,
ulje,
so,
biber,
origano
susam po ukusu
Piletinu iseći na kockice, posoliti, pobiberiti i prodinstati na malo ulja dok ne pobeli. Dodati na krugove isečen praziluk, pa kad omekša, sipati pavlaku.Listove lisnatog testa preseći po dužini i širini tako da se od jednog lista dobiju 8 kocke .Ravnomerno rasporediti piletinu na sredinu listova. Krajeve svakog lista premazati vodom, a zatim ih spojiti prstima, hvatajući ćoškove suprotnih strana.Ćoškove dobro pritisnuti da se fino zalepe, jer u suprotnom prilikom pečenja će se razdvojiti.Paketiće premazati vodom, posuti origanom i susamom. Peći na srednjoj temperaturi dok fino ne porumene.
origano
susam po ukusu
Piletinu iseći na kockice, posoliti, pobiberiti i prodinstati na malo ulja dok ne pobeli. Dodati na krugove isečen praziluk, pa kad omekša, sipati pavlaku.Listove lisnatog testa preseći po dužini i širini tako da se od jednog lista dobiju 8 kocke .Ravnomerno rasporediti piletinu na sredinu listova. Krajeve svakog lista premazati vodom, a zatim ih spojiti prstima, hvatajući ćoškove suprotnih strana.Ćoškove dobro pritisnuti da se fino zalepe, jer u suprotnom prilikom pečenja će se razdvojiti.Paketiće premazati vodom, posuti origanom i susamom. Peći na srednjoj temperaturi dok fino ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар