Translate

субота, 4. март 2017.

Bundevara od domaćih kora





 Sastojci:

Testo:

1 kg mekog brašna Čeković mlin,
2 kašičice soli

Prskanje testa :

300 g masti

Nadev:

500 g rendane bundeve,
200- 250 g šećera ( manje više stvar ukusa )
2 kesice vanilin šećera
100 g suvog grožđa
malo cimeta

Priprema:

Rendanu  bundevu sastaviti sa šećerom ,vanilin šećerom,suvim grožđem i cimetom pa sve dobro promešati.Zamesiti brašno sa solju i toplijom vodom da se dobije mekše testo. Odvojiti ga na 10  jufki.Svaku jufku malo rastanjiti i premazati otopljenom mašću.Razvijati kore tako što se ivice vuku prema sebi kako bi se dobila velika tanka kora , svaku poprskati sa malo masti i posuti nadevom. Urolati koru staviti na sredinu pleha pa nastavljati dok se pleh ne popuni sa ostatkom isto pripremljenim korama. Poređane kore poprskati mašću i peći na 250 stepeni , pred kraj, poprskati sa malo vode, vratiti na par minuta u vruću rernu.
Po želji umesto veće slagane pite može da se napravi urolan puž od samo jedne kore i onda se tako dobiju pojedinačne male pitice.




Нема коментара:

Постави коментар