Sastojci:
Testo:
1 kg mekog brašna Čeković mlin,
2 kašičice soli
Prskanje testa :
300 g masti
Nadev:
500 g rendane bundeve,
200- 250 g šećera ( manje više stvar ukusa )
2 kesice vanilin šećera
100 g suvog grožđa
malo cimeta
Priprema:
Rendanu bundevu sastaviti sa šećerom ,vanilin šećerom,suvim grožđem i cimetom pa sve dobro promešati.Zamesiti brašno sa solju i toplijom vodom da se dobije mekše testo. Odvojiti ga na 10 jufki.Svaku jufku malo rastanjiti i premazati otopljenom mašću.Razvijati kore tako što se ivice vuku prema sebi kako bi se dobila velika tanka kora , svaku poprskati sa malo masti i posuti nadevom. Urolati koru staviti na sredinu pleha pa nastavljati dok se pleh ne popuni sa ostatkom isto pripremljenim korama. Poređane kore poprskati mašću i peći na 250 stepeni , pred kraj, poprskati sa malo vode, vratiti na par minuta u vruću rernu.
Po želji umesto veće slagane pite može da se napravi urolan puž od samo jedne kore i onda se tako dobiju pojedinačne male pitice.
Нема коментара:
Постави коментар