Translate

уторак, 14. март 2017.

Otvorena pogača





Sastojci:

350 g brašna,
½ kašike soli,
70 ml ulja,
1 jaje,
150 ml tople vode,
½ kašičice šećera,
10 g kvasca

Punjenje

150 g seckane šunke,
100 g spanaća,
100 g kačkavalja

Testo Kvasac promešati sa šećerom pa dodati toplu vodu i ostaviti da zapeni. U posudi za mešenje pomešati brašno i so, pa dodati kvasac, ulje i jaje pa zamesiti testo.Pripremljeno testo prekriti krpom i ostaviti na toplom da nadođe. Punjenje Sitno iseckati šunku i obareni spanać a kačkavalj izrendati.Sve sastaviti i posolitri po ukusu. Finalni postupak

Pripremljeno testo prebaciti na radnu površinu i podeliti na 40 jednakih delova i oblikovati testo u loptice. Svaku lopticu rastanjiti na širinu 5-6 cm i puniti pripremljenim filom pa testo uštinuti s krajeva kako se ne bi previše otvorilo u toku pečenja. Punjeno testo ređati u podmazanu ili papirom za pečenje obloženu tepsiju pa ostaviti na toplom 20-ak minuta. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC oko 20 minuta dok ne poprimi rumenu boju.





Нема коментара:

Постави коментар