Sastojci :
800 g fileta soma,
400 g šampinjona,
300 g trapist sira,
2 dl belog vina,
kukuruzno brašno po potrebi,
maslinovo ulje po potrebi,
suncokretovo ulje po potrebi,
peršun,
1 limun,
1-2 cena belog luka,
mešavina začina,
so
U posudu iscediti limun, dodati maslinovo ulje, mešavinu začina, seckan beli luk, i peršuna po ukusu. Sve pomešati i pripremiti marinadu.Šampinjone iseći na listiće i obariti u slanoj vodi.Filete soma posoliti, uvaljati u kukuruzno brašno i ispohovati na suncokretovom ulju. Ispohovane filete poređati u vatrostalnu činiju i preliti marinadom. Na njih staviti obarene šampinjone i posuti svežim peršunovim lišćem. Odgore narendati trapist sir i ukrasiti sa još malo peršuna.Sve zaliti belim vinom i peći u zagrejanoj rerni na 180 °C da se zapeče sve dok vino ne ispari, a sir se ne rastopi.
U posudu iscediti limun, dodati maslinovo ulje, mešavinu začina, seckan beli luk, i peršuna po ukusu. Sve pomešati i pripremiti marinadu.Šampinjone iseći na listiće i obariti u slanoj vodi.Filete soma posoliti, uvaljati u kukuruzno brašno i ispohovati na suncokretovom ulju. Ispohovane filete poređati u vatrostalnu činiju i preliti marinadom. Na njih staviti obarene šampinjone i posuti svežim peršunovim lišćem. Odgore narendati trapist sir i ukrasiti sa još malo peršuna.Sve zaliti belim vinom i peći u zagrejanoj rerni na 180 °C da se zapeče sve dok vino ne ispari, a sir se ne rastopi.
Нема коментара:
Постави коментар