Sastojci :
Za patišpanj:
3 jajeta,
12 kašika šećera,
12 kašika mleka,
12 kašika ulja,
12 kašika brašna,
1/2 praška za pecivo
Za fil:
120 g šećera,
120 ml vode,
3 kašike džema od šljiva,
1 zamrznuta pomorandža,
1/2 pečenog patišpanja
Za glazuru:
100 g čokolade
Ulupati jaja sa šećerom, dodati mleko i ulje, te umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo.Smesu uliti u pobrašnjen i podmazan pleh i peći na 180-200 °C dok ne porumeni.Gotov patišpanj izvaditi iz rerne i podeliti na 2 dela. Jedan deo patišpanja izmrviti. U šerpi skuvati vodu sa šećerom. Kad provri, dodati izmrvljen biskvit, narendanu pomorandžu i džem, te izmešati mikserom. Malo prohladiti.Na ceo patišpanj staviti pripremljen fil i preliti otopljenom čokoladom. Kolac ostaviti u frižideru da se dobro stegne, a potom poslužiti.
Ulupati jaja sa šećerom, dodati mleko i ulje, te umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo.Smesu uliti u pobrašnjen i podmazan pleh i peći na 180-200 °C dok ne porumeni.Gotov patišpanj izvaditi iz rerne i podeliti na 2 dela. Jedan deo patišpanja izmrviti. U šerpi skuvati vodu sa šećerom. Kad provri, dodati izmrvljen biskvit, narendanu pomorandžu i džem, te izmešati mikserom. Malo prohladiti.Na ceo patišpanj staviti pripremljen fil i preliti otopljenom čokoladom. Kolac ostaviti u frižideru da se dobro stegne, a potom poslužiti.
Нема коментара:
Постави коментар