Sastojci:
300 g brašna,
150 g omekšalog margarina,
4 kašike šećera,
1 prstohvat soli,
na vrh noža praška za pecivo,
1 vanil-šecer,
1 jaje
Za nadev:
1/2 l mleka,
2 pudinga od čokolade,
70 g čokolade za kuvanje,
7 kašika šećera,
80 g margarina,
5 punih kašika seckanih oraha
Pomešati brašno, šećer, so, vanil-šećer, prašak za pecivo, margarin i jaje, te zamesiti glatko testo.Zamotati ga u foliju i staviti u frižider.Puding i šećer umutiti sa malo mleka pa skuvati u preostalom ključalom mleku. Skloniti puding sa vatre i odmah dodati margarin.Dodati izlomljenu čokoladu za kuvanje i mešati dok se ne otopi. Nadev ostaviti da se prohladi (više puta promešati smesu ili je prekriti prozirnom folijom da se ne bi uhvatila korica).Orahe sitno iseckati. Testo podeliti na 2 dela. Prvi deo rastanjiti na papiru za pečenje (na veličinu manjeg okruglog pleha 25×35 cm).Preko kore naneti kuvani čokoladni krem, zatim seckane orahe i na kraju narendati ostatak testa. Pitu peći na 18o stepeni dok se ne dobijr lepa braon korica.
Pomešati brašno, šećer, so, vanil-šećer, prašak za pecivo, margarin i jaje, te zamesiti glatko testo.Zamotati ga u foliju i staviti u frižider.Puding i šećer umutiti sa malo mleka pa skuvati u preostalom ključalom mleku. Skloniti puding sa vatre i odmah dodati margarin.Dodati izlomljenu čokoladu za kuvanje i mešati dok se ne otopi. Nadev ostaviti da se prohladi (više puta promešati smesu ili je prekriti prozirnom folijom da se ne bi uhvatila korica).Orahe sitno iseckati. Testo podeliti na 2 dela. Prvi deo rastanjiti na papiru za pečenje (na veličinu manjeg okruglog pleha 25×35 cm).Preko kore naneti kuvani čokoladni krem, zatim seckane orahe i na kraju narendati ostatak testa. Pitu peći na 18o stepeni dok se ne dobijr lepa braon korica.
Нема коментара:
Постави коментар