Sastojci :
2 veće glavice luka,
4 kašike ulja + 5 kašika ulja za prženje tarane,
1 veća babura,
biber,
so,
1/2 kašike mešavine začina,
1 kašika crvene mlevene paprike,
3 dl vode,
800 g krompira,
3 veće srpske kobasice,
5 kašika tarane
Crni luk sitno iseckati,baburu i krompir iseći na kockice, a kobasicu iseći na kolutove.Na 4 kašike ulja propržiti crni luk. Dodati biber, so, mešavinu začina, mlevenu papriku, baburu i 1 dl vode, poklopiti i kuvati dok ne ispari tečnost. Sjediniti krompir i kobasicu, sipati 2 dl vode i nastaviti sa kuvanjem. U posebnu šerpu sipati 5 kašika ulja, staviti taranu i pržiti dok ne dobije svetlobraon boju. Procediti taranu i sipati je u paprikaš pa sve kuvati 20 minuta na umerenoj vatri. Po potrebi dolivati vode.
Crni luk sitno iseckati,baburu i krompir iseći na kockice, a kobasicu iseći na kolutove.Na 4 kašike ulja propržiti crni luk. Dodati biber, so, mešavinu začina, mlevenu papriku, baburu i 1 dl vode, poklopiti i kuvati dok ne ispari tečnost. Sjediniti krompir i kobasicu, sipati 2 dl vode i nastaviti sa kuvanjem. U posebnu šerpu sipati 5 kašika ulja, staviti taranu i pržiti dok ne dobije svetlobraon boju. Procediti taranu i sipati je u paprikaš pa sve kuvati 20 minuta na umerenoj vatri. Po potrebi dolivati vode.
Нема коментара:
Постави коментар