Translate

уторак, 14. март 2017.

Šarena pletenica





Sastojci :

1 kg brašna,
3 kašičice soli, 
3 kašičice šećera,
 3 šoljice ulja,
1 kvasac,
5 dl kisele vode
 
 Za fil I:

4 šargarepe,
1 jaje,ulje

Za fil II:

300 g mlevenog mesa,
1 glavica crnog luka,
1 jaje,ulje
 
Za fil III:

5 listova blitve,
1 kriška sira.
 1 jaje 

Za premazivanje:

1 jaje

Kvasac razmutiti sa malo mlake kisele vode, kašičicom šećera i soli pa ostaviti da nadođe. U posudu za mešanje staviti brašno, so, šećer, ulje, nadošao kvasac, ostatak vode i umesiti testo. Staviti ga u kesu i ostaviti u frižider da prenoći.Fil I: Šargarepu izrendati i upržiti. Ostaviti da se ohladi pa dodati 1 jaje i promešati. Fil II: Iseckan crni luk pržiti na malo ulja. Dodati mleveno meso i dinstati. Kada se smesa ohladi, dodati jaje i promešati. Fil III: Blitvu iseckati, posoliti i ostaviti da odstoji 15 min. Ocediti je od suvišne tečnosti, dodati sir i jaje pa promešati. Testo izvaditi iz frižidera i ostaviti na toplom da odstoji 30 minuta, a zatim podeliti na 9 jufkica.Jufke razviti oklagijom u pravougaone kore. Filovati po 3 kore istim filom i svaku uviti u rolnu. Pletenice praviti sa 3 različito filovane kore. Staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Premazati umućenim jajetom, pa peći u zagrejanoj rerni na 250 °C 10 min, a zatim smanjiti temperaturu na 100 °C i peći još 20 min.





Нема коментара:

Постави коментар