Sastojci za koru :
6 belanaca,
250 g šećera,
50 g kokosa,
100 g brašna Čeković mlin
1/2 kesice praška za pecivo,
Prelivanje :
2 dl mleka
Fil :
6 žumanaca,
2 pudinga od vanile,
4 kašike brašna Čeković mlin,
15 kašika šećera,
1 l mleka,
250 g putera,
2 dl slatke pavlake
Posipanje:
50 g kokosa
Penasto umutiti belanca pa postepeno dodavati šećer i dobro umutiti.Potom dodati pecivo,brašno i kokos pa sve sastaviti i preručiti u podmazani i brašnom posuti pleh.Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni vodeći računa da kora puno ne potamni.Pečenu koru još dok je vruća preliti sa mlekom i ostaviti sa se ohladi.
U dublju posudu sastaviti žumanca,brašno i puding pa sve to umutiti sa malo mleka da se rastvori.U ostatak mleka staviti šećer i kuvati da se otopi.Potom šerpu skloniti sa ringle umešati rastvorena žumanca i puding i vratiti na šporet.Mešati neprestano dok se fil ne skuva i zgusne.Skuvan fil skloniti sa šporeta i ohladiti.Slatku pavlaku penasto umutiti.Puter isto penasto umutiti i sastaviti ga sa ohlađenim filom.Potom dodati slatku pavlaku ,promešati i naneti fil preko kore,pa odozgo posuti kokosom.Seći kolač na štangle i ukrasiti lešnikom.
Jako lepo izgledaju!
ОдговориИзбришиHvala Dubravka.
Избриши