Sastojci :
500 g tankih kora za pitu,
500 g mlevenog mesa,
2 glavice crnog luka,
3 jajeta,
3 kašike pavlake,
1 dl jogurta,
so,
so,
biber,
ulje
Crni luk iseci na kockice . Na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati mleveno meso te i njega pržiti dok ne promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso ne omekša.U odgovarajucoj posudi umutiti jaja, pavlaku i jogurt.Uzeti jednu koru pa je premazati sa malo smese od jaja i preklopiti drugom korom. Duž jednog kraja rasporediti malo fila od mesa te urolovati i saviti u krug kako bi se dobio izgled puža. Postupak ponavljati dok se ne utroši materijal.Tepsiju nauljiti i u nju rasporediti pužice. Premazati ih preostalom smesom od jaja i peci u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumene.
ulje
Crni luk iseci na kockice . Na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati mleveno meso te i njega pržiti dok ne promeni boju. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso ne omekša.U odgovarajucoj posudi umutiti jaja, pavlaku i jogurt.Uzeti jednu koru pa je premazati sa malo smese od jaja i preklopiti drugom korom. Duž jednog kraja rasporediti malo fila od mesa te urolovati i saviti u krug kako bi se dobio izgled puža. Postupak ponavljati dok se ne utroši materijal.Tepsiju nauljiti i u nju rasporediti pužice. Premazati ih preostalom smesom od jaja i peci u zagrejanoj rerni na 200 °C dok ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар