Sastojci :
za palačinke:
160 g brašna Čeković mlin,
1/2 kašike šećera,
1/2 kašičice soli,
2 jajeta,
400 ml mleka,
150 ml ulja
Fil:
0,5 l mleka
5 kašika šećera
1 kesica pudinga od čokolade
100 g putera
100 g šećera u prahu
100 g šlaga
Umutiti jaja sa šećerom i solju pa dodati ulje, mleko i brašno .U zagrejanom tiganju peći palačinke na uobičajeni način.Puding rastvoriti sa malo mleka a u ostatak staviti šećer i kuvati da se otopi.Kada mleko počne da ključa umešati puding i skuvati gust krem.Skloniti sa špreta i ohladiti.Penasto umutiti puter i šećer u prahu pa sjediniti sa ohlađenim pudingom.Na tacnu za serviranje staviti jednu palačinku i nafilovati je sa jednom kašikom fila ,potom staviti drugu palačinku ,fil i sve tako redom dok se ne utroši sav materijal.Šlag umutiti na uobičajen način pa naneti na gornju palačinku.Staviti u frižider da se stegne pa seći na trouglove.
Svaka cast za 1000-ti recept! Recepti su vam odlicni!
ОдговориИзбришиHvala od <3,raduje me sto vam se recepti dopadaju.Trudim se da budu ukusni,lepi i pristupacni svima za pravljenje.
ИзбришиČestitam, Marina, na jubilarnon receptu! Desert je odličan!!
ОдговориИзбришиHvala Verice.
ИзбришиАутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбришиcestitam Marina ...svi su ti recepti fantasticni!!!!
ОдговориИзбришиHvala Sladjo.
ОдговориИзбриши