![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTE1ygZc0l9NySJXXCl_eHg3BThZALPRj1THpmo2wlorEHcjp2beyr4SaOdQHDWc3mK_0Qhyphenhyphen8fa3BCJsiFR4uj2upFtJJb18gInvdJrPRihg8a2dL4Dx5HDPJ-he0ChA-xxFAx1EjnjBs0/s400/heljdopita.jpg)
Sastojci:
Za palačinke:
2 jaja
250 g heljdina brašna Čeković mlin
1 kašičica soli
1 dl ulja
vode po potrebi
Za fil:
300 gr sira
1 čaša kisele pavlake
2 jaja
Umutiti jaja sa solju pa kada postanu penasta dodati ulje ,brašno i vode da se dobije testo kao za klasične palačinke.Peći palačinke .
Sir isitniti dodati kiselu pavlaku i 2 jaja. Dobro izmešati.
U okrugli kalup ili tepsiju (veličine palačinke )staviti 1 palačinku , premazati sa 1 kašikom fila , opet palačinka fil i tako redom dok se ne utroši sav materijal.
Tako složenu heljdopitu peći na 200 stepeni 30 minuta da dobije zlatno braon boju.
Нема коментара:
Постави коментар