Sastojci :
Za testo:
1 kvasac,
1 kašika šećera,
1 kašičica soli,
1 šolja od bele kafe ulja (2 dl ),
1 kg brašna,
600 ml mleka ,
4 žumanca
Fil :
500 g višanja,
300 g mlevene plazme,
1 kesica vanilin šećera
Potopiti kvasac, šećer i so sa malo mleka i ostaviti da uskisne. U dublju posudu sjediniti brašno, ulje, uskisli kvasac , žumanca i zamesiti sa mlakim mlekom. Ostaviti testo na toplom da naraste. Višnje očistiti od koščica pa sastaviti sa vanilin šećerom i staviti na šporet da se malo skuvaju dok se šećer ne istopi i pusti jedan ključ.Skloniti sa šporeta i umešati plazmu. Naraslo testo preručiti na radnu površinu, premesiti i pomoću oklagije razvući u četvrtastu kocku debljine prsta. Naneti fil na testo urolati i staviti u pleh. Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći štrudlu dok ne porumene. Pečenu i ohlađenu štrudlu seći na šnite.
1 šolja od bele kafe ulja (2 dl ),
1 kg brašna,
600 ml mleka ,
4 žumanca
Fil :
500 g višanja,
300 g mlevene plazme,
1 kesica vanilin šećera
Potopiti kvasac, šećer i so sa malo mleka i ostaviti da uskisne. U dublju posudu sjediniti brašno, ulje, uskisli kvasac , žumanca i zamesiti sa mlakim mlekom. Ostaviti testo na toplom da naraste. Višnje očistiti od koščica pa sastaviti sa vanilin šećerom i staviti na šporet da se malo skuvaju dok se šećer ne istopi i pusti jedan ključ.Skloniti sa šporeta i umešati plazmu. Naraslo testo preručiti na radnu površinu, premesiti i pomoću oklagije razvući u četvrtastu kocku debljine prsta. Naneti fil na testo urolati i staviti u pleh. Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći štrudlu dok ne porumene. Pečenu i ohlađenu štrudlu seći na šnite.
Нема коментара:
Постави коментар