Sastojci
2 dl piva
2 dl gazirane mineralne vode
16 kašika brašna Čeković mlin
1 kesica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
8 kašika ajvara
aleva paprika mix po želji ali ne mora
Fil:
2 veća barena krompira
6 kiselih krastavčića
100 g posnog majoneza
200 g rendanog biljnog kačkavalja
Jos:
1 kesica posnih krekera
Od navedenih sastojaka za koru žicom umutiti testo.U veliki pleh staviti papir za pečenje i izliti smesu pa peći na 180 stepeni oko 20 minuta.Čačkalicom proveriti kada je pečena.
Obaren krompir narendati kao i krastavčiće i kačkavalj ,sve sjediniti sa majonezom.
Pečenu koru ohladiti i preseći na pola po dužini.Nafilovati sa pola fila,poređati preko krekere a preko njih ostatak fila.Drugi deo kore staviti preko fila i blago pritisnuti.Gotovu tortu,najbolje sutradan,ukrasiti sa vrlo malo majoneza .
Bas ovakav recept mi je potreban,za slavu" Svetog Nikolu",hvala ti! :)
ОдговориИзбришиBas ovakav recept mi je potreban,za slavu" Svetog Nikolu",hvala ti! :)
ОдговориИзбришиNema na cemu bice ih jos .
Избриши