Sastojci :
1 pakovanje gotovih medenih kora,
1 l mleka,
4 pudinga od vanile,
8 kašika šećera,
250 g margarina,
150 g suvih smokava,
150 g suvih kajsija,
500 ml slatke pavlake,
50 g šećera u prahu.
U dublju posudu staviti puding i razmutiti ga sa malo mleka a ostatak sastaviti sa šećerom i staviti da se kuva.Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust fil.Skloniti sa šporeta i ohladiti.Margarin penasto umutiti i sastaviti sa ohlađenim pudingom.Slatku pavlaku penasto umutiti i dodati u umućeni puding.Suve smokve i kajsije sitno iseckati i umešati u fil.Na tacnu za tortu staviti jednu medenu koru preko nje staviti trećinu fila i razmazati potom staviti drugu koru,naneti polovinu drugog fila ,preklopiti trećom korom i naneti ostatak fila i razmazati ga.Potom staviti četvrtu koru i staviti u frižider da se stegne.Kada se torta stegla seći je na kocke i posuti šećerom u prahu.
U dublju posudu staviti puding i razmutiti ga sa malo mleka a ostatak sastaviti sa šećerom i staviti da se kuva.Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust fil.Skloniti sa šporeta i ohladiti.Margarin penasto umutiti i sastaviti sa ohlađenim pudingom.Slatku pavlaku penasto umutiti i dodati u umućeni puding.Suve smokve i kajsije sitno iseckati i umešati u fil.Na tacnu za tortu staviti jednu medenu koru preko nje staviti trećinu fila i razmazati potom staviti drugu koru,naneti polovinu drugog fila ,preklopiti trećom korom i naneti ostatak fila i razmazati ga.Potom staviti četvrtu koru i staviti u frižider da se stegne.Kada se torta stegla seći je na kocke i posuti šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар