Translate

уторак, 14. март 2017.

Šampinjoni u mleku






Sastojci :

350 g šampinjona,
200 g sira,
 4 kašike pavlake,
1 čen belog luka,
180 ml jogurta,
2 jaja ,
100 g kačkavalja,
so

Odvojiti nožice šampinjona i ostaviti ih sa stane. Šampinjone poređati u nauljenu vatrostalnu činiju sa otvorom ka gore. Posoliti po ukusu, napuniti sirom i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 10 minuta.Nožice šampinjona i luk sitno iseckati pa propržiti na malo ulja. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Skloniti sa ringle, premestiti u činiju i ostaviti da se ohladi. Prohlađenoj mešavini dodati pavlaku i rendani kačkavalj. Kašičicom na svaku kapicu šampinjona naneti po malo fila.Preostali fil pomešati sa jogurtom i jajima, pa sve dobro umutiti. Preliti preko šampinjona i zapeći u rerni na 200 stepeni dok se ne stvori korica. Zatim izvaditi iz rerne, posuti preostalim kačkavaljem i vratiti u rernu tek toliko dok se ne otopi.

Нема коментара:

Постави коментар