Sastojci:
500 g pilećih grudi
300 g očišćene bundeve
1 crvena paprika
300 ml toplog bujona
150 ml neutralne pavlake
150 g kačkavalja
30 g putera
svež bosiljak
ulje
so, biber
Pileće meso iseckati na kockice i dobro začiniti. Na rastopljenom puteru sa malo ulja propržiti pripremljeno meso, da porumeni.Izvaditi meso na tanjir i ostaviti sa strane.
Na istoj masnoći propržiti papriku iseckanu na kockice, pa dodati i bundevu iseckanu na kockice. Sve dobro promešati i začiniti po ukusu. Dodati topli bujon, koliko da ogrezne i ponovo promešati.Kuvati petnaestak minuta na umerenoj temperaturi.
Zatim, dodati piletinu, seckani bosiljak, neutralnu pavlaku i sve dobro promešati.
Odozgo narendanti kačkavalj i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni i dok se kačkavalj ne rastopi.
Нема коментара:
Постави коментар