Sastojci :
500 g brašna Čeković mlin
1 mali kvasac
1 kašičica soli
1 dl ulja
mleko
Fil:
200 g spanaća,
2 jaja,
250 g sira
Premazivanje :
1 jaje
susam
Otopiti kvasac sa malo mlakog mleka.U dublju posudu pomešati brašno , so , ulje , otopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakim mlekom da se dobije srednje tvrdo testo.Preklopiti krpom i ostaviti na toplom da testo naraste.
Naraslo testo izručiti na radnu površinu , premesiti i odvojiti jufkice .
Pomoću oklagije rastanjiti jufku testa i zaseći do polovine popreko na nekoliko mesta , uz ivicu neisečenog dela testa poređati fil urolatii ređati u pleh.Umutiti jaje , premazati svaki pužić i posuti susamom.Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći testo dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар