Sastojci :
500 g brašna,
1 mali kvasac,
2 jaja,
3 dl mleka,
2 male kašike soli,
2 kašike ulja
Fil :
100 g sira,
2 - 3 kašike kisele pavlake
Potopiti kvasac u malo mlakog mleka i ostaviti da se otopi.U dublju posudu pomešati brašno , so , ulje , jaja , otopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakim mlekom da se dobije mekše testo.Ostaviti da naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i pomoću oklagije razvući u tanju kockastu koru.Testo seći na trake 10 x 6 cm. Sastaviti sir i kiselu pavlaku.Na svaku traku staviti po malo fila , ivice sastaviti i blago pritisnuti kako fil tokom prženja ne bi ispao.Zagrejati ulje i pržiti piroške sa obe strane dok ne porumene.
2 male kašike soli,
2 kašike ulja
Fil :
100 g sira,
2 - 3 kašike kisele pavlake
Potopiti kvasac u malo mlakog mleka i ostaviti da se otopi.U dublju posudu pomešati brašno , so , ulje , jaja , otopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakim mlekom da se dobije mekše testo.Ostaviti da naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i pomoću oklagije razvući u tanju kockastu koru.Testo seći na trake 10 x 6 cm. Sastaviti sir i kiselu pavlaku.Na svaku traku staviti po malo fila , ivice sastaviti i blago pritisnuti kako fil tokom prženja ne bi ispao.Zagrejati ulje i pržiti piroške sa obe strane dok ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар