Sastojci : za testo :
800 g mekog brašna,
1.2 vode,
so,
kašicica sode bikarbone
fil :
200-300 g sitnog sira,
200 ml kisele pavlake,
2 jaja,
2 dl jogurta,
so,
mast
Od navedenih sastojaka umutiti glatko tecno testo, gušce nego za palacinke.U dublju posudu umutiti jaja sa solju ,potom dodati sirmjogurti pavlaku pa sve dobro sjediniti.U okruglu tepsiju staviti kašiku masti i otopiti je.Potom kutlacom sipati testo u tepsiju da pokrije dno.Staviti tepsiju u rernu da se zapece, na temperaturi od 220 stepeni.Kad se testo zapece, izvaditi tepsiju, premazati testo delom mešavine jaja pomešanog sa sitnim sirom i sipati novu kolicinu testa da se razlije po celoj tepsiji.Vratiti u rernu da se zapece.Tepsiju sa zapecenim testom tako vaditi iz rerne, prelivati mešavinom i sipati nove kolicine testa, sve dok se ne utroši celo testo i preliv mešavina.Gotovu fliju iseci na kocke.
fil :
200-300 g sitnog sira,
200 ml kisele pavlake,
2 jaja,
2 dl jogurta,
so,
mast
Od navedenih sastojaka umutiti glatko tecno testo, gušce nego za palacinke.U dublju posudu umutiti jaja sa solju ,potom dodati sirmjogurti pavlaku pa sve dobro sjediniti.U okruglu tepsiju staviti kašiku masti i otopiti je.Potom kutlacom sipati testo u tepsiju da pokrije dno.Staviti tepsiju u rernu da se zapece, na temperaturi od 220 stepeni.Kad se testo zapece, izvaditi tepsiju, premazati testo delom mešavine jaja pomešanog sa sitnim sirom i sipati novu kolicinu testa da se razlije po celoj tepsiji.Vratiti u rernu da se zapece.Tepsiju sa zapecenim testom tako vaditi iz rerne, prelivati mešavinom i sipati nove kolicine testa, sve dok se ne utroši celo testo i preliv mešavina.Gotovu fliju iseci na kocke.
Нема коментара:
Постави коментар