Translate

уторак, 14. март 2017.

Točak torta






Sastojci : za koru:

4 jaja,
1 kašičica soli,
5 kašika brašna,
1 kašičica praška za pecivo,
1,5 dl kisele pavlake,

fil:

300 g sitnog sira,
2 dl kisele pavlake,
150 g parizera,
100 g kačkavalja

dekoracija:

2 dl kisele pavlake,
2 sitno seckana krastavčića

Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni. Pleh veličine 35x25 cm obložiti papirom za pečenje. Za koru izmiksati belanca u čvrst sneg, dodati so i jedno po jedno žumance, te dobro umutiti. Dodati brašno izmešano sa praškom za pecivo i kiselu pavlaku pa izmešati da se sastojci povežu i sipati smesu u pripremljen pleh. Peći, u zagrejanoj rerni, oko 15-ak minuta.Pečenu koru staviti na krpu, odstraniti papir i ostaviti da se ohladi pa je iseći na tri jednake trake. U dublju posudu pomešati sitan sir,pavlaku,sitno seckani parizer i rendani kačkavalj.Fil naneti na trake. Uzeti jednu traku urolati i staviti na sredinu tacne pa nastavljati sa ostalim trakama dok se ne utroše sve u krug. Celu tortu premazati pavlakom i ukrasiti seckanim krastavčićima.

Нема коментара:

Постави коментар