Sastojci :
1 pileće grudi,
100 g kačkavalja,
1/4 praziluka,
malo susama,
2 šargarepe,
1 krompir,
malo peršuna,
brašna po potrebi,
2 šargarepe,
1 krompir,
malo peršuna,
brašna po potrebi,
50 g prezli,
1 jaje,
so,
mešavina začina,
bibera po ukusu,
1 jaje,
so,
mešavina začina,
bibera po ukusu,
ulje
U odgovarajućoj posudi obariti belo meso, šargarepu i krompir, pa sve samleti u blenderu.Iseckati praziluk, pa ga zajedno sa susamom propržiti na malo ulja.Sitno iseckati kačkavalj, te ga sjediniti sa smesom od mesa, šargarepe i krompira, i prženim prazilukom. Dodati začine po ukusu i peršun, pa smesu mešati dok se sastojci potpuno ne sjedine. Od gotove smese praviti kuglice jednake veličine. Kuglice uvaljati prvo u brašno, zatim ih umočiti u dobro umućeno jaje, a nakon toga u prezle. Kuglice pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
U odgovarajućoj posudi obariti belo meso, šargarepu i krompir, pa sve samleti u blenderu.Iseckati praziluk, pa ga zajedno sa susamom propržiti na malo ulja.Sitno iseckati kačkavalj, te ga sjediniti sa smesom od mesa, šargarepe i krompira, i prženim prazilukom. Dodati začine po ukusu i peršun, pa smesu mešati dok se sastojci potpuno ne sjedine. Od gotove smese praviti kuglice jednake veličine. Kuglice uvaljati prvo u brašno, zatim ih umočiti u dobro umućeno jaje, a nakon toga u prezle. Kuglice pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар