Sastojci:
650 g ćurećeg belog mesa,
2-3 krompira,
2 čena belog luka,
2 čena belog luka,
300 g tvrdog sira,
150 g mrvljenog sira,
3 jajeta,
200 ml mleka,
mešavine začina,
origana i peršuna po ukusu,
ulja po potrebi
Ćureće belo meso iseći na šire trake i kratko obariti u posoljenoj i pouljenoj vodi . Za to vreme krompir oljuštiti i iseći na kolutove pa ga poređati na dno podmazane tepsije. Preko krompira posuti sitno seckani beli luk. Poluobarenu ćuretinu poređati preko krompira i posuti mešavinom suvog začina po ukusu. Preko ćuretine poređati tanko isečen tvrdi sir. Umutiti jaja sa sitnim sirom i mlekom te preliti preko jela. Odgore posuti origanom i peršunom po ukusu pa peći u zagrejanoj rerni na 220°C oko 45 minuta.
ulja po potrebi
Ćureće belo meso iseći na šire trake i kratko obariti u posoljenoj i pouljenoj vodi . Za to vreme krompir oljuštiti i iseći na kolutove pa ga poređati na dno podmazane tepsije. Preko krompira posuti sitno seckani beli luk. Poluobarenu ćuretinu poređati preko krompira i posuti mešavinom suvog začina po ukusu. Preko ćuretine poređati tanko isečen tvrdi sir. Umutiti jaja sa sitnim sirom i mlekom te preliti preko jela. Odgore posuti origanom i peršunom po ukusu pa peći u zagrejanoj rerni na 220°C oko 45 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар