Sastojci :
1 srednja glavica kelja,
150 g pirinča,
300 g mlevenog mesa,
1 glavica crnog luka,
100 g slanine,
100 g slanine,
2 jaja,
1 kisela pavlaka,
1 kisela pavlaka,
so,
biber,
ulje.
Kelj iseći na parčad pa obariti u slanoj vodi i ocediti.Pirinač obariti u slanoj vodi i ocediti.Sitno iseckati crni luk pa ga prodinstati na malo ulja dok ne postane staklast.Potom dodati mleveno meso i sitno seckanu slaninu pa dinstati dok ne dobije lepu braon boju.Posoliti i pobibertiti po ukusu.Skloniti sa šporeta i umešati kuvani i oceđeni pirinač.U vatrostalnu posudu poređati kuvani kelj ,preko njega rasporediti mesni fil i prekriti sa ostatkom kelja.U dublju posudu umutiti jaja i kiselu pavlaku pa preliti preko kelja i staviti da se zapeče na 200 stepeni.
Kelj iseći na parčad pa obariti u slanoj vodi i ocediti.Pirinač obariti u slanoj vodi i ocediti.Sitno iseckati crni luk pa ga prodinstati na malo ulja dok ne postane staklast.Potom dodati mleveno meso i sitno seckanu slaninu pa dinstati dok ne dobije lepu braon boju.Posoliti i pobibertiti po ukusu.Skloniti sa šporeta i umešati kuvani i oceđeni pirinač.U vatrostalnu posudu poređati kuvani kelj ,preko njega rasporediti mesni fil i prekriti sa ostatkom kelja.U dublju posudu umutiti jaja i kiselu pavlaku pa preliti preko kelja i staviti da se zapeče na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар