Sastojci :
1 kg svinjskog buta,
250 g slanine,
1 veza peršuna,
1 kašika senfa,
so,
biber.
Slaninu odvojiti od kožice, iseckati je na kockice.Beli luk iseckati na manje komade.Sitno iseckati peršun pa sastaviti sa senfom ,belim lukom i slaninom. But zarezati nožem celom dužinom i otvoriti ga u deblju šniclu.Meso posoliti , pobiberiti, i posuti po mesu pripremljen fil.Potom meso urolati i vezati kuhinjskim koncem. Peći na 200 stepeni u poklopljenom sudu dva sata, uz prelivanje sokom od pečenja, skinuti poklopac i zapeći ralat jos 10 minuta da uhvati lepu koricu.
Slaninu odvojiti od kožice, iseckati je na kockice.Beli luk iseckati na manje komade.Sitno iseckati peršun pa sastaviti sa senfom ,belim lukom i slaninom. But zarezati nožem celom dužinom i otvoriti ga u deblju šniclu.Meso posoliti , pobiberiti, i posuti po mesu pripremljen fil.Potom meso urolati i vezati kuhinjskim koncem. Peći na 200 stepeni u poklopljenom sudu dva sata, uz prelivanje sokom od pečenja, skinuti poklopac i zapeći ralat jos 10 minuta da uhvati lepu koricu.
Нема коментара:
Постави коментар