Sastojci :
500 g pilećeg filea,
3 kašike paradajz pirea,
1 kašičica kumina u prahu,
1/2 kašičice rendanog đumbira,
2 čena bijelog luka ,
1/2 limete sok,
1/2 limete sok,
1 kašičica čilija u prahu,
1 prstohvat crvene mlevene paprike,
so
Pileći file oprati, osušiti, zarezati na par mesta. Od paradajz pirea i začina napraviti marinadu, pa marinirati meso. Ostaviti u frižideru bar 2-3 sata .Meso staviti na rešetke za grill (ili rupičasti pleh, da bi sokovi mogli izaći prilikom pečenja) i peći u pećnici zagrejanoj na 200 C oko 45 minuta.Pečeno meso izvaditi iz pećnice,prohladiti, pa rezati na tanke kriške.
so
Pileći file oprati, osušiti, zarezati na par mesta. Od paradajz pirea i začina napraviti marinadu, pa marinirati meso. Ostaviti u frižideru bar 2-3 sata .Meso staviti na rešetke za grill (ili rupičasti pleh, da bi sokovi mogli izaći prilikom pečenja) i peći u pećnici zagrejanoj na 200 C oko 45 minuta.Pečeno meso izvaditi iz pećnice,prohladiti, pa rezati na tanke kriške.
Нема коментара:
Постави коментар