Sastojci:
350 g suvih mlinaca,
400 g mladog sira,
100 g mocarele,
4 crvene paprike,
60 g parmezana,
1/2 kašičice belog luka u prahu,
1 kašičica origana,
2 dl soka od paradajza,
1 dl maslinovog ulja,
mešavina začina,
60 g parmezana,
1/2 kašičice belog luka u prahu,
1 kašičica origana,
2 dl soka od paradajza,
1 dl maslinovog ulja,
mešavina začina,
biber
Mlince jedan po jedan spuštati u ključalu vodu sa nekoliko kapi ulja i kratko prokuvati. Vaditi ih rešetkastom kašikom i poprskati uljem. Crvene pečene paprike preseći uzdužno napola i kratko ih propržiti na vrelom ulju. Mocarelu i mladi sir narendati. Vatrostalnu posudu nauljiti i dno prekriti slojem mlinaca. Preko njih rasporediti pečenu papriku, posuti mladim sirom, mocarelom i parmezanom . Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljen materijal. Završiti slojem od paprika, mladog sira, mocarele i parmezana. Posebno umutiti sok od paradajza, origano, beli luk u prahu, maslinovo ulje i začine po ukusu. Pripremljenom mešavinom preliti jelo. Peći u zagrejanoj rerni na 200 C dok se gornji sloj ne zapeče.
Mlince jedan po jedan spuštati u ključalu vodu sa nekoliko kapi ulja i kratko prokuvati. Vaditi ih rešetkastom kašikom i poprskati uljem. Crvene pečene paprike preseći uzdužno napola i kratko ih propržiti na vrelom ulju. Mocarelu i mladi sir narendati. Vatrostalnu posudu nauljiti i dno prekriti slojem mlinaca. Preko njih rasporediti pečenu papriku, posuti mladim sirom, mocarelom i parmezanom . Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljen materijal. Završiti slojem od paprika, mladog sira, mocarele i parmezana. Posebno umutiti sok od paradajza, origano, beli luk u prahu, maslinovo ulje i začine po ukusu. Pripremljenom mešavinom preliti jelo. Peći u zagrejanoj rerni na 200 C dok se gornji sloj ne zapeče.
Нема коментара:
Постави коментар