Sastojci :
250 ml vode,
2 dl ulja,
200 g brašna Čeković mlin,
4 jaja,
1 kesica praška za pecivo,
400 g bundeve,
50 g šećera u prahu,
ulje za prženje.
Bundeve skuvati,ocediti,ohladiti i propasirati.U šerpu sjediniti ulje i vodu i staviti da se kuva.Kada počne da ključa umešati brašno i pecivo i mešati da se sve dobro sjedini.Skloniti sa šporeta i ohladiti.U ohlađenu masu dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom da se sve ujednači.Potom dodati pasiranu bundevu i sve dobro promešati.Zagrejati ulje pa pomoću šprica za tulumbe spuštati po malo testa i pržiti ih.Vaditi ih i ostaviti da se ohlade.Posuti šećerom u prahu i služiti.A ako više volite natopljene onda napraviti retki sirup .Vodu ,šećer i limun skuvati i vrućim preliti ohlađene krofnice.
Sastojci za sirup:
400 g šećera,
1 l vode ,
1 limun,
Нема коментара:
Постави коментар