Translate

недеља, 19. фебруар 2017.

Francuski kroasani

Nema ko ne poseduje u svojim sveskama sa receptima neki recept za kroasane.Toliko ih imam i svi su dobri na svoj način. Ovaj recept mi je jako drag jer sam ga dobila od majke koja je vrsna kuvarica i koja se pridržava one stare škole kuvanja (jer je takvu i učila )i retko kada se privoli na modernizaciju nekoga jela.Ovi kroasani su vazdušasti i sve u listovima,prosto vas mame da se ne zaustavljate na jednom i da vam ih nikada nije dosta.Po želji mogu biti prazni ,punjeni slanim ili slatkim filom.Lično više volim kada su prazni jer im je tada pun ukus.





Sastojci :

3 dl mleka
2 dl jogurta
1 kvasac
2 jaja
1 kg brašna Čeković mlin
malo šećera , so
250 gr margarina

Premaz :

1 jaje
susam


U dublju posudu pomešati brašno , šećer i so.Kvasac otopiti sa malo mlakog mleka pa umešati u brašno , doliti jogurt i sve zamesiti sa mlakim mlekom ( po potrebi dodati još mleka ) da se dobije srednje tvrdo testo.
Ostaviti na toplom mestu da naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu ,premesiti i podeliti  na 14 jednakih jufki.Svaku jufku malo razvući oklagijom .Na jufku narendati margarin , staviti preko drugu pa opet narendati margarin i tako do sedme na kojoj se ne renda margarin.Postupak ponoviti još jednom sa preostalih sedam jufki.Obe jufke rastanjiti oklagijom što tanje pa seći trouglove i urolati ih.Umutiti jaje pa sa njim premazati svaki kroasan i posuti lanom ili susamom.
Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći kroasane dok ne porumene.


Postupak ređanja testa možete pogledati ovde.



Нема коментара:

Постави коментар