Retko kada se oduševim sa kvalitetom brašna.Obično koristim za razna mešenja i kolače ona koja su namenjena za to i to onda bude brdo raznoraznih kesica .Brašno koje sam koristila za ovu pogaču je fenomenalno,belo baš belo a ne prljavo belo i odlično za rad.Uživala sam dok sam sa njim mesila a nadam se da ćete i vi .
3 dl mleka
2 dl kisele pavlake
1 kvasac
2 jaja
1 kg brašna Čeković mlin tip 400
malo šećera
so
250 gr margarina
Premaz :
1 jaje
semenke lana ili susama
Ostaviti na toplom mestu da naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu ,premesiti i podeliti na 14 jednakih jufki.Svaku jufku malo razvući oklagijom .Na jufku narendati margarin , staviti preko drugu pa opet narendati margarin i tako do sedme na kojoj se ne renda margarin.Postupak ponoviti još jednom sa preostalih sedam jufki.Obe jufke rastanjiti oklagijom što tanje pa seći trouglove i urolati ih.
U okruglu tepsiju ređati u krug kiflice ,stim da se ne dodiruju jer će u međuvremenu i pečenju narasti.Nekoliko kiflica preseći na pola i staviti tako da presečeni deo ( širi ) bude gore a uži dole.Ostaviti testo još malo da naraste.Umutiti jaje pa sa njim premazati svaki kroasan ( isečeni deo ne premazivati )i posuti lanom ili susamom.
Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći pogaču dok ne porumene.
Prelepa pogača draga moja. Svaka čast.
ОдговориИзбришиHvala Ana,moji su je smazali za cas posla a detence jurilo semenke po tanjiru .
Избриши