Sastojci za koru :
5
jaja,
400 g šećera,
400 g šećera,
200 g brašna,
1,5 dl ulja,
50g kakaa,
1 prašak za pecivo,
Fil :
0,5 l mleka,
1,5 dl ulja,
50g kakaa,
1 prašak za pecivo,
Fil :
0,5 l mleka,
150 g brašna,
250 g margarina,
100 g kokosa,
100 g čokolade,
3 kašike ulja.
250 g margarina,
100 g kokosa,
100 g čokolade,
3 kašike ulja.
Umutiti penasto jaja,
dodati 200 g šećera i dobro izmiksati, a zatim dodati brašno pomešano sa
praškom za pecivo, ulje i na kraju kakao.
Ispeći koru i ostaviti da se ohladi. Od pola litre mleka odvojiti 2 dl i u njemu razmutiti brašno.
U
preostalo mleko dodati 200 g šećera i staviti na šporet da provri. Kada
mleko provri dodati razmućeno brašno i kuvati fil dok se ne zgusne.
Ostaviti fil da se dobro ohladi i u hladan dodati izmiksan margarin. Iz kore vaditi kružiće veličine po želji .
Filom
spajati po dve i premazati ih okolo, zatim uvaljati u kokos. Rastopiti
čokoladu sa uljem i kašičicom staviti na svaku kapu glazuru.
Нема коментара:
Постави коментар