Translate

четвртак, 9. фебруар 2017.

Hrono bundevara






Sastojci:

 500 g kora za pitu od heljde,
600 g bundeve,
100 g griza
5 kašika stevije ,
50 g suvog grožđa,
2 dl ulja,
2 dl vode
šećer u prahu za posipanje



Oljuštiti bundevu i skuvati je pa potom propasirati i ohladiti. Potom dodati , suvo grožđe,steviju ,i griz.Sve dobro promešati da se sastojci lepo sjedine.Vodu i ulje sastaviti pa sa ovom tečnošću prskati svaku koru.Na jedan list kore poprskati ulje i vodu pa staviti drugu koru , opet poprskati , treća kora , poprskati i naneti pripremljen nadev od bundeve.Urolati i ređati u podmazani pleh.Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći pitu dok ne porumeni.Pečenu pitu ohladiti , iseći na komade i posuti šećerom u prahu.


Нема коментара:

Постави коментар