Sastojci :
Kora:
6 jaja,
6 kašika ulja,
3 kašike pavlaka,
6 kašika brašna,
6 kašika brašna,
3 kašičice praška za pecivo,
6 kašike spanaća
Za fil:
250 g krem sira,
Za fil:
250 g krem sira,
100 g feta sira,
3 kašike kisele pavlake,
3 kašike kisele pavlake,
150 g mariniranih šampinjona iseckanih na listiće,
so,
so,
100 g kačkavalja.
Odvojiti jaja, zatim u činiju umešati 6 žumanca sa 6 kašika ulja, so, 6 kašika iseckanog spanaća .Zatim dodajte 3 kašike pavlake, 6 kašika brašna i prašak za pecivo.OPosebno izmiksati belanaca pa dodati lagano u mešavinu od spanaća.Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni oko 15-20 minuta. Pečenu koru staviti na mokru krpu pa iseći na tri dela.Spojiti krem sir,fetu , kiselu pavlaku i začinite solju po ukusu.Na tacnu staviti jednu koru ,namazati je trećinom fila ,preko posuti polovinom seckanih mariniranih pečuraka pa preklopiti drugom korom.Preko nje staviti drugu trećinu fila,seckane pečurke i preklopiti trećom korom.Preko nje naneti ostatak fila i posuti rendanim kačkavaljem.
Odvojiti jaja, zatim u činiju umešati 6 žumanca sa 6 kašika ulja, so, 6 kašika iseckanog spanaća .Zatim dodajte 3 kašike pavlake, 6 kašika brašna i prašak za pecivo.OPosebno izmiksati belanaca pa dodati lagano u mešavinu od spanaća.Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni oko 15-20 minuta. Pečenu koru staviti na mokru krpu pa iseći na tri dela.Spojiti krem sir,fetu , kiselu pavlaku i začinite solju po ukusu.Na tacnu staviti jednu koru ,namazati je trećinom fila ,preko posuti polovinom seckanih mariniranih pečuraka pa preklopiti drugom korom.Preko nje staviti drugu trećinu fila,seckane pečurke i preklopiti trećom korom.Preko nje naneti ostatak fila i posuti rendanim kačkavaljem.
Нема коментара:
Постави коментар