Sastojci:
Testo:
1 kg mekog brašna Čeković mlin,
2 kašičice soli
Prskanje testa :
300 g masti
Nadev:
500 g mlevenog junećeg mesa
3 glavice crnog luka
1-2 kašičice soli
Izdinstati sitno seckani crni luk ma malo masti,pa kada postane staklast dodati mleveno juneće meso i mešati dok ne promeni boju.Potom posoliti po ukusu ,promešati i skloniti sa šporeta.Zamesiti brašno sa solju i toplijom vodom da se dobije mekše testo. Odvojiti ga na 10 jufki.Svaku jufku malo rastanjiti i premazati otopljenom mašću. Razvijati kore tako što se ivice vuku prema sebi kako bi se dobila velika tanka kora , svaku poprskati sa malo masti i posuti mesnim nadevom.Presaviti koru da se dobije oblik pituljice i ređati u podmazani pleh . Poređane kore poprskati mašću i peći na 250 stepeni , pred kraj, poprskati sa malo vode, vratiti na par minuta u vruću rernu.
Нема коментара:
Постави коментар