Sastojci :
500 g lisnatog testa,
4 dl kisele pavlake,
500 g sitnog sira,
150 g ajvara,
150 g ajvara,
300 g praške šunke,
4 jajeta,
100 g kačkavalja,
3 krastavca kornišona,
so
Lisnato testo razviti oklagijom, oblikovati jednu tanju koru, a zatim je ispeći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Jaja skuvati, oljuštiti, izrendati i posoliti.U posudu za mešanje sjediniti sitni sir i kiselu pavlaku.Odvojiti malo od toga pa dodati ajvar i promešati.Gotovo testo razlistati i formirati prvu koru na poslužavniku odgovarajućeg kalupa.Koru filovati namazom od sira,pa posuti rendanim jajima, zatim staviti novi list. Naneti fil od ajvara i preklopiti trećom korom. Potom premazati filom od sira, preko poređati šunku ,u tankom sloju premazati sirnim filom i staviti četvrtu koru. Gotovu slanu tortu premazati preostalim filom od sira, posuti narendanim kačkavaljem i jajima , i ukrasiti kornišonima predhodno isečenim na kolutove.
so
Lisnato testo razviti oklagijom, oblikovati jednu tanju koru, a zatim je ispeći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Jaja skuvati, oljuštiti, izrendati i posoliti.U posudu za mešanje sjediniti sitni sir i kiselu pavlaku.Odvojiti malo od toga pa dodati ajvar i promešati.Gotovo testo razlistati i formirati prvu koru na poslužavniku odgovarajućeg kalupa.Koru filovati namazom od sira,pa posuti rendanim jajima, zatim staviti novi list. Naneti fil od ajvara i preklopiti trećom korom. Potom premazati filom od sira, preko poređati šunku ,u tankom sloju premazati sirnim filom i staviti četvrtu koru. Gotovu slanu tortu premazati preostalim filom od sira, posuti narendanim kačkavaljem i jajima , i ukrasiti kornišonima predhodno isečenim na kolutove.
Нема коментара:
Постави коментар