Sastojci
5 jaja
1 šolja šećera (šolja od 200 ml)
1 šolja ulja
1 šolja jogurta
1 prašak za pecivo
2 šolje brašna od celog zrna pšenice Čeković mlin
1 vanilin šećer
500 g višanja
Razdvojiti belanca od žumanca, a zatim u belanca dodati šećer i mutiti dok se ne dobije čvrst šam . U žumanca dodati ulje, jogurt, brašno i prašak za pecivo pa lagano kašikom izmešati sastojke.
Zatim u žuti deo polako dodati šam od belanaca i šećera, pa mešati dok se sastojci ne sjedine.
U pleh namazan uljem i posut brašnom izliti smesu koja bi trebalo da bude malo gušća . Zatim nasumično "pobacati" očišćene višnje po površini kolača.
Peći na 200 C. Kada korica počne da se odvaja od pleha, kolač je pečen.Ohladiti i posuti šećerom u prahu
Kolač je izvrstan! Ja sam uvek mislila da se brašno melje od celog zrna pšenice?
ОдговориИзбришиАутор је уклонио коментар.
ИзбришиI melje se celo zrno, bez prosejavanja.Koristi ovo brasno prvi put i mogu reci da sam jako zadovoljna njegovim kvalitetom ne samo ovog vec i ostalog brasna koje proizvode.http://www.cekovic.com/product/brasno-od-celog-zrna-psenice/
ОдговориИзбриши