Translate

петак, 24. фебруар 2017.

Kolač sa višnjama od celog zrna pšenice







Sastojci

    5 jaja
    1 šolja šećera (šolja od 200 ml)
    1 šolja ulja
    1 šolja jogurta
    1 prašak za pecivo
    2 šolje brašna od celog zrna pšenice Čeković mlin
    1 vanilin šećer
    500 g višanja

Razdvojiti belanca od žumanca, a zatim u belanca dodati šećer i mutiti dok se ne dobije čvrst šam . U žumanca dodati ulje, jogurt, brašno i prašak za pecivo pa lagano kašikom izmešati sastojke.
Zatim u žuti deo polako dodati šam od belanaca i šećera, pa mešati dok se sastojci ne sjedine.
U pleh namazan uljem i posut brašnom izliti smesu koja bi trebalo da bude malo gušća . Zatim nasumično "pobacati" očišćene višnje po površini kolača.
Peći na 200 C. Kada korica počne da se odvaja od pleha, kolač je pečen.Ohladiti i posuti šećerom u prahu

3 коментара:

  1. Kolač je izvrstan! Ja sam uvek mislila da se brašno melje od celog zrna pšenice?

    ОдговориИзбриши
  2. I melje se celo zrno, bez prosejavanja.Koristi ovo brasno prvi put i mogu reci da sam jako zadovoljna njegovim kvalitetom ne samo ovog vec i ostalog brasna koje proizvode.http://www.cekovic.com/product/brasno-od-celog-zrna-psenice/

    ОдговориИзбриши