Sastojci :
600 g mlevenog mesa ,
8 jaja,
200 ml neutralnog krema za kuvanje,
2 kašike brašna ,
500 ml kisele pavlake,
300 g kiselih krastavčića sitno iseckanih,
300 g kiselih krastavčića sitno iseckanih,
so,
biber,
mlevena crvene paprika
Meso zajedno sa začinima propržiti na malo masnoće tek da promeni boju.U veliku tepsiju staviti pek-papir pa po njemu ravnomerno rasporediti proprženo mleveno meso.
U posebnoj posudi izmiksati jaja, krem za kuvanje, malo soli i brašno, pa tom smesom preliti mleveno meso u tepsiji.Staviti u rernu da se peče na 180 stepeni 10-15 minuta. Kad je kora ispečena ostaviti da se prohladi, pa je iseći na 3 jednaka dela.
Filovanje:
Svaku koru premazati kiselom pavlakom i posuti seckanim kiselim krastavčićima.Ostavite u frižideru da se lepo stegne i sjedini.
Meso zajedno sa začinima propržiti na malo masnoće tek da promeni boju.U veliku tepsiju staviti pek-papir pa po njemu ravnomerno rasporediti proprženo mleveno meso.
U posebnoj posudi izmiksati jaja, krem za kuvanje, malo soli i brašno, pa tom smesom preliti mleveno meso u tepsiji.Staviti u rernu da se peče na 180 stepeni 10-15 minuta. Kad je kora ispečena ostaviti da se prohladi, pa je iseći na 3 jednaka dela.
Filovanje:
Svaku koru premazati kiselom pavlakom i posuti seckanim kiselim krastavčićima.Ostavite u frižideru da se lepo stegne i sjedini.
Нема коментара:
Постави коментар