Translate

субота, 25. фебруар 2017.

Rolat Margareta





Sastojci :
za rolat:

3 jajeta,
60 g šećera,
 70 g brašna Čeković mlin,
 200 g marmelade,
2 banane

Fil:

0,5 l mleka
2 pudinga od vanile
6 kašika šećera
2 vanilin šećera
125 g putera
100 g šlaga

Umutiti koru za rolat od 3 jaja, 60 g šećera i 70 g brašna. Smesu izliti u pleh obložen pek-papirom. Peći u rerni na 200 stepeni, oko 25 minuta. Pečenu koru izvaditi pažljivo na krpu i urolati. Kad se malo prohladi, odrolati koru, premazati je  Urolati sa streč folijom i odložiti na hladno do služenja.

Rastvoriti puding sa malo mleka, a ostatak staviti u dublju šerpu, dodati šećer,vanilin šećer i staviti da se kuva. Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem. Krem ohladiti. Penasto umutiti puter pa sjediniti sa ohlađenim filom . Šlag umutiti na uobičajen način.  Kad se kora ohladila, odrolati  premazati je filom od pudinga,preko njega naneti šlag pa urolati sa streč folijom i odložiti na hladno do služenja da se stegne.



Нема коментара:

Постави коментар